Vem är vi?

Restaurang Skøgul erbjuder nordisk och modern husmanskost i en hemtrevlig miljö, och leds av värdparet Marja och Patrick Karlsson. Värdparet har en gedigen kunskap om kvalitetsrestauranger, och de har senast varit värdar för Fiskars populära Wärdshus, även kallad Wärssy, som är främst känd för deras användning av högklassiga samt närproducerade råvaror och deras traditionella nordiska smaker, förverkligat på ett modernt vis.

Vår mat är nordisk husmanskost som andra restauranger i Helsingfors inte för tillfället erbjuder. I till exempel Stockholm och Göteborg har den nordiska husmanskosten vuxit fram som ett kärleksfullt fenomen bland restaurangkunder. Lokala och högkvalitativa ingredienser har en central roll hos oss, och vi har nära relationer till deras producenter, jägare och fiskare. Säsongens råvaror är speciellt viktiga för oss, och vår meny innehåller till exempel ordentliga gryträtter. Fiskrätter är också i en särskild position i den marina miljön som restaurangen befinner sig i.

Våra drycker

Våra dryckesprodukter baserar sig på råvaror man får från naturen, och av dem tillverkar vi såväl alkoholfria som alkoholhaltiga drycker. Ett nordiskt ölsortiment och naturliga, ekologiska viner är även de centrala i vårt dryckeskoncept. Vi vill att hela restaurangens ideologi ska synas i produkterna, och vi strävar efter att använda alla delar av våra råvaror för att eliminera svinnet.

Vi önskar er varmt välkomna till Skøgul!

Namnet

Namnet Skøgul härstammar från den nordiska mytologin där det är namnet på en av valkyriorna i Valhalla. Skøguls uppgift var att fylla asagudarnas dryckeshorn. Namnet anknyter även till ägarna, Teknologföreningen, vars nationshus Urdsgjallar har fått sitt namn efter Gjallarhornet som används för att dricka ur Mimers brunn.